Сдружение Зачатие и Fertility Europe
Публикувано на: 26.01.2010г.
  Скъпи приятели, имаме удоволствието да ви съобщим, че Сдружение Зачатие подаде документи за членство в Европейската асоциация на пациентските организации в областта на стерилитета и репродуктивното здраве Fertility Europe и се надяваме съвсем скоро да бъдем част от нейното семейство.







За всеки човек най-истинското и човешко желание е да създаде и отгледа с любов децата си, но една от всеки шест двойки в световен мащаб са лишени от това щастие. Стерилитетът няма териториални граници. 
Като първата пациентска организация на хората с репродуктивни проблеми в България  бихме желали да споделим своя немалък и полезен опит през изминалите 6 години и да обменим такъв с други организации като нашата в цяла Европа по отношение на проблемите, с които се сблъскват инфертилните двойки – здравни, законодателни, емоционални.

Като членове на Fertility Europe, ще можем да работим съвместно със своите европейски партньори за:
- изграждане на сериозна мрежа от пациенти и специалисти за постигане на обмен на най-добрите практики в областта на лечението на стерилитета;
- насърчаване на информираността на населението по отношение на репродуктивното здраве;
- защита на правата на инфертилните двойки при осъществяването на международна здравна грижа и справедливост по отношение на достъпа до висококачествена диагностика и лечение на стерилитета;
- представяне на мнението на пациентите на мащабен Европейски дебат в сферата на здравеопазването;
- международно сътрудничество в грижите за репродуктивното здраве.

Превръщането ни в част от здравата верига на европейските организации в областта на стерилитета ще доведе до повече качество и по-големи мащаби на нашата работа и ще й придаде международен аспект.

Представител на Сдружение Зачатие ще присъства на срещата на асоциациите членове и кандидат-членове на Fertility Europe на 25-26 март във Виена с основна темa - обмeна на опит между Европейските пациентски организации на хората, срещащи трудности при забременяването. Ще имаме възможност да представим нашето сдружение, дейността му и постигнатото от нас през годините и да споделим опит и идеи с другите организации като нас в Европа.