Сдружение
Публикувано на: 09.07.2012г.
 FE/eshre01.jpg Сдружение "Зачатие" участва в традиционната годишна среща на пациентската организация Fertility Europe, която обединява организации на пациенти с репродуктивни проблеми от цяла Европа. Тазгодишната среща се състоя на 2 юли в Истанбул, Турция в рамките на годишната среща на Европейското общество за репродуктивна медицина и ембриология (ESHRE). В работата на годишната среща на Fertility Europe участваха Стефка Сарафова-Захариева, председател на УС на сдружение "Зачатие", Ирина Попова, зам.председател на УС и Мария Стирянова, член на УС.

 

FE/eshre05.jpg  Беше изслушан и приет отчет за дейността през годината от председателката г-жа Клеър Люис-Джоунс.  

Гласувани бяха промени в състава на управителния съвет на организацията. Приети бяха нови пълноправни и асоциирани членове. Семейството на Fertility Europe се разраства и вече обединява организации от 17 държави в Европа.

В плана за дейността през следващата година е залегнало изготвяне на програмен документ относно превенцията на стерилитета, който да бъде представен на вниманието на Европейската Комисия и Европарламента.

В работата по изготвяне на този документ ще се включат и представители на сдружение "Зачатие", което има своята принципна позиция по темата и реализира успешно национални проекти за информираност и превенция на стерилитета сред младежите.

FE/eshre02.jpg FE/eshre03.jpg
 FE/eshre04.jpg FE/eshre06.jpg