Сдружение
Публикувано на: 06.07.2010г.
 http://www.zachatie.org/FE/rome/art_01.jpg На 28 юни 2010, в рамките на конгреса на ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) проведен от 27 до 30 юни в Рим, Италия, се проведе конференцията на Европейската организация на двойките с репродуктивни проблеми Fertility Europe. Обсъди се дейността на организацията, бъдещата й програма и политика. Беше гласувано и прието членството на организациите, кандидат-членове във Fertility Europe, между които и нашето Сдружение "Зачатие". 
 http://www.zachatie.org/FE/rome/art_03.jpg

http://www.zachatie.org/FE/rome/art_02.jpg

http://www.zachatie.org/FE/rome/art_04.jpg

http://www.zachatie.org/FE/rome/art_05.jpg

Всички организации, присъстващи на срещата изнесоха кратки презентации с информация за тях самите и за най-актуалното в тяхната дейност и цели през последните месеци - събития, инициативи, промени.

Сдружение "Зачатие" и Фондация "Искам бебе" от България, както и организациите от Унгария, Румъния, Франция, Полша, Португалия, Хърватска и други, бяха приети единодушно с явно гласуване и аплодисменти за членове на семейството на Fertility Europe.

Анализа Малфати от Италианската организация на пациентите с репродуктивни проблеми Cerco un Bimbo, изнесе презентация, за да сподели опита на италианските организации на тема "Какво могат да направят пациентските организации, когато работят в трудни регулативни и законодателни условия?".

Ана Вейга, председател на ESHRE, представи по изключително достъпен и интересен начин най-новите предизвикателства в асистираната репродукция - нови методи, техники за повишаване на шанса за успех на ин витро процедурите.

Обсъдена бе политиката и бъдещата дейност на Fertility Europe, както и организацията на работните групи.


Fertility Europe стартира проекта Special Families Campaign, в който се включи и Сдружение "Зачатие". Картички от десетки европейски страни, изобразяващи посланията на семействата, бяха изложени на щанда на Fertility Europe в рамките на конгреса на ESHRE. 

Превръщането ни в част от здравата верига на европейските организации в областта на стерилитета ще доведе до повече качество и нови мащаби на работата на Сдружение "Зачатие".





На 29 юни 2010 г. бе проведена пациентска сесия в рамките на конгреса, на която се обсъди ориентираното към пациента здравеопазване в областта на репродуктивната медицина.

http://www.zachatie.org/FE/ps_01.jpg  http://www.zachatie.org/FE/ps_02.jpg

Дениса Прядкова от Словакия - заместник председател на Fertility Europe представи доклад на тема "Как ориентираната към пациента репродуктивна грижа в източноевропейските страни се превежда като най-краткия път към ин витрото".