Честит 15-годишен юбилей на Фонда за асистирана репродукция!
Публикувано на: 01.04.2024г.

Честит 15-годишен юбилей на Фонда за асистирана репродукция!

15 години и 17 хиляди българчета, родени с финансовата помощ на държавния фонд „Център за асистирана репродукция“ към Министерство на здравеопазването.

Фонд, който съществува благодарение на невероятния устрем и борбеност на гражданската инициатива. Преди 15 години жени и мъже с празни бебешки колички и запалени свещи в мразовитата декемврийска вечер организирахме в редица градове на страната един протест, който разтърси обществото и управниците на България и доведе до създаването на фонд за държавно финансиране на лечението чрез инвитро на българските граждани.

Рамо до рамо, сдружение „Зачатие“ и фондация „Искам бебе“ извоюваха за българските пациенти онова, за което редица европейски държави все още мечтаят. Заедно участваме в работата на Обществения съвет на ЦАР като пазители на интересите на българите с репродуктивни проблеми. Развълнувани и горди сме да празнуваме заедно 15 години успешна съвместна работа с „Център за асистирана репродукция“, за да се раждат повече българчета в България!